Pedagogik för vuxna

Det är inte bara barn som behöver leka och som vi tidigare nämnt finns det gott om ställen i vardagen som tillåter vuxna att utforska, utveckla och till och med rent ut leka. Men hur implementerar man detta i arbetslivet och får in lek i något som helst ska vara stelt och seriöst? Det finns gott om åtgärder du kan ta för att framkalla leklusten hos dina anställda och kollegor, låt oss ge dig några exempel att använda på vägen. 

Affärssystem som är roligt?

Det kan låta hela galet att ett affärssystem skulle vara roligt? Men det är sant om du får tillgång till rätt crm online så kan du skapa dina egna vyer och leka med både färg och form i systemet. Grafer kan bli lite roligare, statistiken kan omvandlas till en lila stapel med lite mer känsla bakom. Tillåt dig att få tänka utanför ramarna och få en känsla för att jobba med ett affärssystem är kul! För det kan det absolut vara, så länge det inte ska presenteras för kunderna så är det inga problem att färgsätta systemet annorlunda. Det ska vara kul att följa företagets utveckling.

Ta vara på pauser

En bra sak som många företag nu börjat anammat är att pauser är viktiga och helst ska det vara många och ofta. Hellre korta pauser med kortare intervaller. Det ska gärna under paustiden lekas och röras på sig. Vissa företaget har ställt in tv-spel i sina vilorum andra har mer interaktiva och lekande aktiviteter såsom pingis och liknande. Ett tips kan vara att i er arbetsmiljö implementera roliga element, det kan handla om frågesport med de anställda, en pingismatch eller en promenad runt kvarteret? Dessa saker på c 10-20 minuter är precis den pausen som hjärnan behöver. Du kopplar bort jobb, får andrum och om 10-20 minuter är du på det igen.